Treningi in vadba veslanja

 

Veslanje je šport, pri katerem so začetniki starejši kot v večini športtov. V povprečju olimpijski zmagovalci začnejo z veslanjem okoli 15 leta.

Mala šola veslanja je uvod v veslanje.

Mala šola veslanja VK Ljubljanice je organizirana ob četrtkih ob 16.30 do 17.30. Vključijo se lahko otroci, stari od 13 let. Program male šole bo obsegal osnove veslaške tehnike na suhem (ergometrih in ergometrih s slajdi), napol na vodi (na žabi na pomolu) in na vodi (v dvojcih in četvercih). Mesečna vadnina male šole veslanja je 10 EUR.

Več informacij dobite prek obrazca ali pri vodji male šole Gregorju Geršaku (041 566 567).

 

Veslanje je lep in naporen šport, v katerem je aktivno celo telo in vse glavne mišice. Zato so začetniki praviloma starejši od 12 let, ko so njihova telesa že v določeni meri razvita. Osnovno vodilo Šole veslanja Veslaškega kluba Ljubljanice je navdušiti otroke za gibanje, za šport, jim pomagati pri učenju tehnično zahtevnih veslaških gibov in obvladovanju ravnotežja v vitkih športnih čolnih.

Otrok, ki se bo igraje naučil osnov veslaške tehnike in držanja ravnotežja na gladini Ljubljanice, bo razvil tudi delovne navade, in to ne samo v smislu teka, športnih iger, vaj za krepitev mišic trupa in raztegovanja, ampak tudi umetnost pometanja dvorišča pred hangarjem in pobiranja smeti po košarkarskem igrišču ter sodelovanja pri skupnih čistilnih in delovnih akcijah in vsakoletni organizaciji jesenske sprint regate ob Plečnikovih stopnicah. Vse to mu bo pomagalo dvigniti samozavest in samozaupanje.

Poglavitni namen šole veslanja pa je otroke "zastrupiti s športom" in jih naučiti veslanja. Pomembno se nam zdi, da otroci uživajo in se zabavajo, ne glede na to, ali trenirajo enkrat ali štirikratna teden. Tako  bodo, če bodo želeli, lahko nadaljevali veslaško pot v višjih starostnih kategorijah, kjer se začnejo udeleževati tudi vrhunskih tekem, kot so Šesteroboj, Mladinsko svetovno prvenstvo, Mladinsko evropsko prvenstvo, Olimpijske igre mladih in tekme za starejše kategorije.

Osnovno vodilo Šole veslanja Veslaškega kluba Ljubljanice je navdušiti otroke za gibanje, za šport, jim pomagati  pri učenju tehnično zahtevnih veslaških gibov in obvladovanju ravnotežja v vitkih športnih čolnih.

dr. Gregor Geršak, vodja male šole veslanja

Šola veslanja je namenjena otrokom med 12 in 14 leti. Termini šole veslanja so vsak ponedeljek, sredo in petek ob 17.00. Udeležba na čisto vseh treningih ni nujna, spodbujamo pa čim večjo udeležbo. Program šole veslanja je sestavljen tako, da otroci ob zaključku šolanja poznajo osnove veslaške skul tehnike (veslanje z dvema vesloma), so sposobni samostojnega veslanja v enojcu, se spoznajo z najenostavnejšimi suhimi treningi in se lahko vključijo v redno vadbo veslanja. Mesečna vadnina šole veslanja je 25 EUR.

Več informacij dobite prek obrazca ali pri vodji šole veslanja Gašperju Čampi (030303030).

 

Redni treningi veslanja so vsak dan v tednu ob 17h, med vikendom pa v odvisnosti od regat ali treningov na Bledu po dogovoru s trenerjem. Namenjeni so otrokom, starejšim od 12 let. Vključujejo vse faze treningov, od zimskega pripravljalnega obdobja do poletne veslaške sezone in jesenskega regatnega obdobja. Tipično se veslači udeležijo okoli 10 regat v sezoni, z vrhuncem na Šesteroboju Alpe Adrija, Državnem prvenstvu RS in Svetovnem mladinskem prvenstvu. Mesečna vadnina je 25 EUR.

Več informacij dobite prek obrazca.

 

Redni treningi veslanja so po dogovoru s trenerjem. Tipično se veslači udeležijo okoli 15 regat v sezoni, z vrhuncem na Sredozemskih igrah, Evropskem prvenstvu, Svetovnem prvenstvu in Olimpijskih igrah.

Več informacij dobite prek obrazca.

 

Redna rekreacija poteka vsak torek in četrtek od 19h do 21h v telovadnici ali na Ljubljanici. Rekreativci poleg suhega treninga osvajajo tudi osnove veslaške tehnike, veslanja v enojcu in večjih čolnih. Možna je organizirana udeležba veslaških regat. Mesečna vadnina rekreacije je 25 EUR.

Več informacij dobite prek obrazca.

 

Redni treningi veslanja za invalide potekajo po dogovoru s trenerjem. Tipično se veslači udeležijo okoli 10 regat v sezoni, z vrhuncem na Svetovnem prvenstvu in Olimpijskih igrah.

Več informacij dobite prek obrazca.